Πρωταθλητικός Έλεγχος

1. Ποιες είναι οι απαραίτητες εξετάσεις για τον πρώτο-αγωνιστικό έλεγχο για παιδιά, νέους και αθλούμενους;

Είναι μια κλασσική καρδιολογική εξέταση όπου περιλαμβάνει το ιστορικό του εξεταζόμενου, με ιδιαίτερη προσοχή στο οικογενειακό του ιστορικό δηλαδή εάν υπάρχουν προβλήματα υγείας στους συγγενείς ή άλλα κληρονομούμενα νοσήματα. Στα παιδιά χρήσιμες είναι φυσικά οι πληροφορίες που παίρνουμε από τους γονείς. Μετά είναι η κλινική εξέταση κατά συστήματα κυρίως το κυκλοφορικό και το αναπνευστικό, φυσικά το ηλεκτροκαρδιογράφημα και σε άτομα ή παιδιά που αθλούνται συστηματικά με κάποιο άθλημα ένας πλήρης υπερηχογραφικός έλεγχος της καρδιάς. Όταν και εφόσον κριθεί απαραίτητο και κατά περίπτωση διενεργείται και τεστ κοπώσεως ή μπαίνει ένα χόλτερ ρυθμού για 24 ή 48 ώρες και τέλος εάν και εφόσον και εξετάσεις αίματος.

2. Ποιες είναι οι ηλικίες – κλειδιά στα παιδιά που προτείνεται η διενέργεια προληπτικής καρδσιολογικής εξέτασης ;

Οι ηλικίες κλειδιά που προτείνεται η διενέργεια προληπτικής ιατρικής εξέτασης σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας είναι η έναρξη του νηπιαγωγείου, η Α δημοτικού και η Δ δημοτικού , η Α γυμνασίου και η Α λυκείου. Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται ότι εάν μεταβληθεί ουσιαστικά η κατάσταση υγείας του παιδιού ή εάν παρατηρήσουν κάτι μη φυσιολογικό θα πρέπει να γίνεται ιατρική επανεκτίμηση.

3. Τι να δουν οι γονείς στο παιδί που θα πρέπει να επισκεφτούν καρδιολόγο;

Αν δουν το παιδί να έχει κυάνωση – μελάνιασμα δηλαδή, στο τρέξιμο ή στην έντονη γυμναστική, ή αν δουν το παιδί να αναγκάζεται να διακόψει την άσκηση και σταματάει συχνά να πάρει ανάσες ή να κάθεται οκλαδόν για να αναπνεύσει. Επίσης εάν διαμαρτυρηθεί για πόνο στο στήθος ή εάν εμφανίζει υπερβολική κούραση, περισσότερη από τα άλλα παιδάκια. Άλλο σύμπτωμα φυσικά είναι εάν χάσει τις αισθήσεις του και συνέλθει μετά τότε θα πρέπει να δει άμεσα έναν γιατρό γιατί μπορεί να υποκρύπτεται από πίσω σοβαρή παθολογική κατάσταση. Επίσης εάν οι γονείς παρατηρήσουν ότι το παιδί κάνει στον ύπνο του πολλές και παρατεταμένες άπνοιες είναι σημάδι ότι θα πρέπει να το ψάξουν περισσότερο. Και τέλος εάν έχει ωχρότητα ή καχεξία και εμφανίζει ελαττωμένη σωματική ανάπτυξη σε σχέση με τα άλλα παιδάκια της ηλικίας του.

4. Υπάρχουν αθλήματα που θα πρέπει να αποφεύγονται από τα παιδιά γιατί κρύβουν κινδύνους για την υγεία τους ;

Ναι υπάρχουν και είναι η άρση βαρών, η πάλη και η πυγμαχία είναι αθλήματα με τα οποία τα παιδιά δεν θα πρέπει να ασχοληθούν. Στην άρση βαρών, πάμε ενάντια στη φύση μας: ο ανθρώπινος ιστός δεν αντέχει τέτοια καταπόνηση, δεν είμαστε φτιαγμένοι για να σηκώνουμε τόσα κιλά. Επίσης μπορεί να προκληθεί σοβαρή υπερτροφία στην καρδιά και υπάρχει κίνδυνος να σπάσει και κάποιο αγγείο αφού έχει βρεθεί ότι οι αρσιβαρίστες όταν σηκώνουν βάρος διπλάσιο από το σώμα τους η πίεση μέσα στα αγγεία τους μπορεί να φτάσει και τα 500 χιλιοστά της στήλης υδραργύρου όταν η κανονική μας πίεση πρέπει να είναι 100 με 140mmHg. Στην πυγμαχία και στην πάλη η διάσειση μακροπρόθεσμα προκαλεί σοβαρές επιπλοκές. Για να καταλάβετε τι εννοώ: πριν από μερικές δεκαετίες, Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον θεωρούνταν εκφυλιστικές νόσοι, μια και εμφανίζονταν σε ηλικίες άνω των 70 ετών. Σήμερα έχουμε ασθενείς 40, ακόμα και 30 ετών. Αυτό οφείλεται συχνά σε τραυματικές βλάβες του εγκεφάλου από τα πολλά χτυπήματα. Επίσης και αυτό πρέπει να τονιστεί δεν πρέπει να παίρνουν συμπληρώματα διατροφής από αυτά που πωλούνται για bodybuilding.

5. Οι ενήλικες αν θέλουν να κάνουν γυμναστική ή να ασχοληθούν με κάποιο σπορ τι θα πρέπει να προσέξουν;

Εάν είναι άνθρωποι που ήδη γυμνάζονται και είναι σε μια κανονική φυσική κατάσταση ένας τυπικός καρδιολογικός έλεγχος με ΗΚΓ και υπερηχογραφικό έλεγχο καρδιάς είναι συνήθως αρκετός. Εάν είναι όμως άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας όπως αρρυθμίες, καρδιακή ανεπάρκεια ή στεφανιαία νόσο, άσθμα, εμφύσημα, σακχαρώδη διαβήτη, ρευματικά νοσήματα ή νοσήματα του γαστρεντερικού και άλλα τότε θα πρέπει να έχουν ρυθμίσει καλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πριν αποφασίσουν να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα.

6. Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού;

Γενικά είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, άτομα που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή ή έχουν καρδιολογικά, πνευμονολογικά ή παθολογικά προβλήματα . Άτομα που είναι παχύσαρκα, που κάνουν καθιστική ζωή, που καπνίζουν, που έχουν υψηλή πίεση σάκχαρο ή χοληστερίνη και τέλος παιδιά με γνωστό καρδιολογικό πρόβλημα υγείας.

7. Πότε πρέπει να μας ανησυχεί ένας πόνος στο στήθος στη γυμναστική;

Ο πόνος στο στήθος στη γυμναστική θα πρέπει πάντα να μας ανησυχεί και αυτό γιατί στην περιοχή του στήθους βρίσκονται πολλά ζωτικά όργανα και το κυριότερο όλων η καρδία. Βέβαια το μεγαλύτερο ποσοστό είναι πόνοι νευρικής φύσεως μυαλγίες, καυστικοί πόνοι λόγω γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, οισοφαγίτιδας ή έλκους στομάχου, παρόλα αυτά δεν πρέπει να προσπερνάμε εύκολα ένα πόνο στο στήθος και κυρίως εάν επιμένει θα πρέπει να αναζητούμε ιατρική συμβουλή.

8. Πότε τελικά ένας άνθρωπος είναι άτρωτος από τις καρδιοπάθειες;

  1. Καταρχήν εάν έχει ισχυρά προστατευτικά γονίδια
  2. Εάν περπατά 3-5 χιλιόμετρα την ημέρα
  3. Εάν η διατροφή του είναι κατά κύριο λόγο μεσογειακή
  4. Εάν έχει ιδανικό βάρος για το ύψος του δηλαδή στους άντρες πχ εάν είναι 185 τότε θα πρέπει να είναι 85 κιλά
  5. Εάν δεν καπνίζει
  6. Εάν έχει φυσιολογική αρτηριακή πίεση


Πρόσφατα Νέα
AlmaSport members 1-15/09

5€ ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ALMASPORT ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70€.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΑΠΟ 01/09/2022 ΕΩΣ 15/09/2022

ΚΑΡΔΑΜΟ COMFORT CUISINE




Για εμάς


Το «Κάρδαμο» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2010, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ το 2013 μεταφερθήκαμε στην Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας. Όλα αυτά τα χρόνια πρώτο μας μέλημα είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας αυθεντικές γεύσεις, με βάση τα ελληνικά προϊόντα, καθώς και να παρέχουμε ένα περιβάλλον – πρότυπο για το χώρο της εστίασης.

Σύμφωνα με τον σεφ του καταστήματος «η βάση του καλού φαγητού είναι η γνώση της παραδοσιακής κουζίνας και η παρουσία της στη δημιουργία των πιάτων». Στο πλαίσιο αυτό έχει στηθεί ολόκληρο το μενού.

Η ομάδα μας, παραμένοντας στο μεγαλύτερο βαθμό σταθερή από το ξεκίνημά της και διατηρώντας τη συνοχή και το ομαδικό της πνεύμα μέχρι και σήμερα, φροντίζει για τη διατήρηση ενός φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντος, ώστε οι πελάτες μας να μείνουν ικανοποιημένοι τόσο από την κουζίνα, όσο και από την εξυπηρέτηση.


Έναρξη υποβολής αιτήσεων για χαμηλότοκα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την εγγύηση του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων

Ξεκίνησε από την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 η υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση επιχειρηματικών δανείων εγγυημένων από το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων, την διαχείριση του όποιου έχει αναθέσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund, EIF).


Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων έχει προϋπολογισμό 100 εκ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), και πέντε χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Σχεδιάζεται να χορηγηθούν περίπου 500 εκ. ευρώ σε εγγυημένα επενδυτικά δάνεια και δάνεια κεφαλαίου κίνησης αναπτυξιακού σκοπού, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να προβούν σε επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητα τους στις σύγχρονες οικονομικές συνθήκες.


Επιλέξιμες είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας με την τήρηση των όρων του Κανονισμού ήσσονος σημασίας (de minimis) EE 1407/2013.


Με την εγγύηση του Ταμείου, οι συνεργαζόμενες τράπεζες θα παρέχουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαμηλότοκα δάνεια, μειωμένων εξασφαλίσεων και μεγαλύτερης περιόδου αποπληρωμής. Η εγγύηση θα καλύπτει έως και το 80% των ζημιών κάθε δανείου και τα δάνεια θα είναι διαθέσιμα για εκταμίευση μέχρι και τις 31.12.2023.


Τα αιτήματα των επιχειρήσεων υποβάλλονται αρχικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ependyseis.gr και κατόπιν στις συνεργαζόμενες Τράπεζες: Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Attica Bank και ProCredit Bank.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), ΕΣΠΑ 2014-2020.


Για περισσότερες πληροφορίες οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται:

• Στις συνεργαζόμενες ΤράπεζεςΤράπεζα ΠειραιώςΕθνική ΤράπεζαEurobankAttica BankProCredit Bank

• Στις ιστοσελίδες: http://www.antagonistikotita.gr,   www.espa.gr

• Στο Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στο τηλεφωνικό κέντρο: 801 11 36 300 (Από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση 09:00-16:30) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: infoepan@mou.gr


Μη διστάσετε να απευθυνθείτε στο γραφείο μας για περισσότερες πληροφορίες, ώστε οι σύμβουλοι της "Φάος" ΚοινΣΕπ, να σας καθοδηγήσουν και να σας βοηθήσουν στη σύνταξη του φακέλου σας.



Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210 94000

Email: info@phaos.org



ΕΣΠΑ-Εστίαση: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επιδότηση επιχειρήσεων-Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Ξεκίνησαν 14 Μαΐου 2021 οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την επιδότηση των επιχειρήσεων εστίασης μέσω της δράσης: «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για την προμήθεια πρώτων υλών». Η οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων δύναται να φτάσει μέχρι και τις 100 χιλιάδες ευρώ και εξαρτάται από τον κύκλο εργασιών κάθε επιχείρησης.


Η Δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για τη στήριξη μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19, με την προμήθεια πρώτων υλών απαραίτητων για τη λειτουργία τους.


Λήπτες της ενίσχυσης είναι οι Επιχειρήσεις Εστίασης, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που νομίμως λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στη χώρα, των οποίων οι ΚΑΔ περιλαμβάνονται στην Αναλυτική Πρόσκληση και πληρούν τα αναφερόμενα στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης. Αναλυτικά οι ΚΑΔ:


56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης,

56.21: Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις,

56.29.20: Άλλες υπηρεσίες εστίασης,

56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών.


Σε κάθε επιχείρηση (διακριτό ΑΦΜ) με μείωση του κύκλου εργασιών της άνω του 30% κατά το 2020, σε σύγκριση με το 2019, θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση υπό μορφή ΚεφαλαίουΚίνησης, που δύναται να ανέλθει έως ποσοστό 7% του ετησίου κύκλου Εργασιών του έτους 2019, για την προμήθεια πρώτων υλών, προκειμένου να περιέλθουν, οι επιχειρήσεις του Κλάδου Εστίασης, σε ετοιμότητα παραγωγικής λειτουργίας.

Στις επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών εντός του 2019 ή εντός του 2020 δίνεται συνολική μη επιστρεπτέαενίσχυση υπό μορφή Κεφαλαίου Κίνησης που δύναται να ανέλθει κατά μέγιστο σε ποσοστό 7% του ανηγμένου κύκλου εργασιών του έτους έναρξης εργασιών (2019 ή 2020).

Ο ανηγμένος κύκλος εργασιών του έτους έναρξης εργασιών (2019 ή 2020) υπολογίζεται ως ο συνολικός κύκλος εργασιών έτους (2019 ή 2020) δια των αριθμό ημερών λειτουργίας έτους (2019 ή 2020) επί 365 ή 366 αντιστοίχως.


Βασικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής


Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ικανοποιούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Να έχουν κάνει έναρξη εργασιών μέχρι την 31.12.2020.
  2. Να έχουν ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ του Κεφαλαίου 6: «ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ». Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών πριν την 01.01.2020 ο έλεγχος γίνεται βάσει του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα, όπως αυτός αναγράφεται στο σχετικό Πεδίο του Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) του φορολογικού έτους 2019 που υποβλήθηκε στο έτος 2020. Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών εντός του 2020 ο έλεγχος γίνεται βάσει του κύριου ΚΑΔ δραστηριότητας.
  3. Να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν. 4308/2014.
  4. Να είναι υπόχρεες υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ.
  5. Να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών του έτους 2020 ποσοστού 30%, τουλάχιστον σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019.


Μη διστάσετε να απευθυνθείτε στο γραφείο μας για περισσότερες πληροφορίες, ώστε οι σύμβουλοι της "Φάος" ΚοινΣΕπ, να σας καθοδηγήσουν και να σας βοηθήσουν στη σύνταξη του φακέλου σας.



Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210 94000

Email: info@phaos.org



Νέα Δράση ΕΣΠΑ: «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ»

Ξεκίνησε στις 31/05/2021 η έναρξη υποβολής αιτήσεων για την Νέα Δράση ΕΣΠΑ, η οποία αφορά την επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων γυμναστηρίων, παιδότοπων.


Πιο συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ αφορά ΜΜΕ επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων, που νομίμως λειτουργούν και δραστηριοποιούνται με ΚΑΔ:


  1. 93.13.10.01 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών
  2. 93.13.10.02 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής
  3. 93.11.10.04 Υπηρεσίες πίστας καρτ
  4. 93.29.19.05 Υπηρεσίες παιδότοπου


Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της Νέας Δράσης ΕΣΠΑ, ανέρχεται σε δέκα έξι

εκατομμύρια ευρώ (16.000.000€).

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ικανοποιούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Μία Αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ
  2. Να έχουν έναρξη εργασιών πριν την 1/1/2020
  3. Να έχουν ως κύριο ΚΑΔ ή με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ
  4. Να διαθέτουν επαγγελματική έδρα και άδεια λειτουργίας της επιχείρησης
  5. Το ποσό της επιδότησης υπολογίζεται στο 25% των δαπανών της επιχείρησης για λειτουργικά έξοδα (αμοιβές, μισθοδοσία και αποσβέσεις παγίων) του έτους 2019
  6. Διατήρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας για 6 μήνες από την απόφαση ένταξης
  7. Επιδότηση από 1.000€ έως και 18.000€


Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η απόφαση θα εκδοθεί χωρίς βαθμολογικά κριτήρια και θα πραγματοποιηθεί άμεση αξιολόγηση.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό

Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η Δευτέρα

31/05/2021 και ώρα 12:00 με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 28/07/2021

και ώρα 17:00. Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν δύνανται να λάβουν

ενίσχυση. Μετά τη λήξη της ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των

Αιτήσεων Χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.


Μη διστάσετε να απευθυνθείτε στο γραφείο μας για περισσότερες πληροφορίες, ώστε οι σύμβουλοι της "Φάος" ΚοινΣΕπ, να σας καθοδηγήσουν και να σας βοηθήσουν στη σύνταξη του φακέλου σας.


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210 94000

Email: info@phaos.org